Προσαρμοσμένη αναζήτηση

26 June 2010

Σε δευτερόλεπτα αποφασίζει ο άνδρας αν τη θέλει..

Απειροελάχιστος χρόνος χρειάζεται για έναν άνδρα να καταλάβει αν θέλει μία γυναίκα ή όχι... Και σύμφωνα με έρευνα, υπάρχει λόγος.
Σύμφωνα με έρευνα από τα Πανεπιστήμια του Αμστερνταμ στην Ολλανδία και του Κεντ στη Βρετανία, που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, ούτε ο χαρακτήρας, ούτε τα άλλα προσόντα που θα δουν στη συνέχεια οι άνδρες μετά τη γνωριμία, καθορίζει τη γνώμη τους. Είναι αυτό που λέμε, η “πρώτη ματιά”...

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι άνδρες δεν είναι “ρηχοί”, απλά είναι “προγραμματισμένοι” με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή, όταν ένας άνδρας βλέπει μια γυναίκα με ελκυστικό πρόσωπο, το ένστικτο της επιβίωσης τον οδηγεί στο να σκεφτεί υποσυνείδητα ότι η γυναίκα αυτή είναι γόνιμη και κατάλληλη για τη διαιώνιση του είδους. Πρώτο “δείγμα” της γονιμότητας για το ένστικτο, θεωρείται η ομορφιά του προσώπου.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, το μάτι τους “παίζει” περισσότερο από αυτό των γυναικών. Γιατί αναζητούν συνεχώς θηλυκά με καλά χαρακτηριστικά, προς... διαιώνιση του είδους.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες χρειάζονται έναν σύντροφο που θα προστατεύσει την ίδια και τα παιδιά τους, προσόντα που θέλουν παραπάνω ψάξιμο. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους για έναν άνδρα, αφού είναι πιο αναλυτικές και “ζυγίζουν” τα υπέρ και τα κατά του.

Υποσυνείδητα οι γυναίκες σκέφτονται κυρίως αν θα είναι ένας πιστός σύντροφος που θα τους παρέχει τα απαραίτητα- και η συγκεκριμένη διεργασία είναι αυτόματη και γίνεται στο πλαίσιο του ενστίκτου επιβίωσης.

Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More