Προσαρμοσμένη αναζήτηση

22 September 2010

Μυωπία: θεραπεία με χάπια

Το χάπι που θα θεραπεύσει τη μυωπία ίσως μια μέρα γίνει πραγματικότητα, εκτιμούν ορισμένοι επιστήμονες.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 24 παιδιά στις ΗΠΑ οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα gel που περιέχει την ουσία πιρενζεπίνη (στο παρελθόν χρησιμοποιείτο σε φάρμακα για την αντιμετώπιση του στομαχικού έλκους).

Οι επιστήμονες που πραγματοποιούν την έρευνα πιστεύουν ότι είναι δυνατή η μετατροπή του gel σε χάπι, για την αντιμετώπιση της μυωπίας στους ενήλικες.

Προς το παρόν, πρώιμα πειράματα έχουν δείξει ότι η λήψη πιρενζεπίνης σε μορφή χαπιού δρα προληπτικά εναντίον της μυωπίας στα κοτόπουλα.

Ορισμένοι επιστήμονες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία των συναδέλφων τους, καθώς οποιαδήποτε θεραπεία δεδομένου του σημερινού σταδίου των ερευνών θα έπρεπε να ακολουθείται επί καθημερινής βάσης για διάστημα 10 ετών, λύση που δεν θεωρούν ενδεδειγμένη για την αντιμετώπιση της μυωπίας.

Η μυωπία είναι διαθλαστική ανωμαλία του ματιού, κατά την οποία οι ακτίνες του φωτός δεν συγκεντρώνονται στον αμφιβληστροειδή, όπως είναι το φυσιολογικό, αλλά σε κάποιο σημείο μπροστά από αυτόν. Για αυτόν το λόγο ο μύωπας αδυνατεί να δει καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται μακριά και κλείνει ελαφριά τα μάτια.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More