Προσαρμοσμένη αναζήτηση

24 April 2012

Χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαχτείτε από τα κιλά των εορτών!

Tα κιλά των εορτών του Πάσχα, χάνονται εύκολα αρκεί να ακολουθηθεί ο σωστός τρόπος.   Τα κιλά αυτά, ο οργανισμός δεν τα έχει αφομοιώσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χαθούν μόνιμα και σωστά, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, υιοθετώντας πιο ισορροπημένες συνήθειες και διατηρώντας τες πάντα ανεξάρτητα από τις καθημερινές αντιξοότητες.
1. Αύξηστε τη Φυσικής σας Δραστηριότητα
Ιδανική εποχή για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.Η φυσική δραστηριότητα επιδρά στην απώλεια βάρους, μειώνοντας την όρεξη (όταν πρόκειται για μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα), αυξάνοντας την ενεργειακή κατανάλωση, με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια βάρους και αποκτώντας καλύτερη διαχείριση της πείνας. (λόγω συναισθηματικών παραγόντων όπως άγχος, απογοήτευση, θυμός).
2. Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα διατροφής.
Υιοθετείστε και συστηματοποιήστε το πρωινό. Η κατανάλωση πρωινού συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, στη ρύθμιση του βάρους και της όρεξης.
Καλό πρωινό είναι αυτό που είναι πλήρες (δηλαδή περιέχει υδατάνθρακες-λιπαρά-πρωτεΐνες), όπως:
  • 1η επιλογή:  γάλα ημιάπαχο + δημητριακά ολικής αλέσεως 
  • 2η επιλογή:  1 τοστ (1 φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά και ψωμί ολικής αλέσεως)  και 1 ποτήρι φρέσκο χυμό  
  • 3η επιλογή:  1 αυγό βραστό και 1-2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως & 1 φρούτο εποχής
3. Προσθέστε Φρούτα και λαχανικά.
Αυτές τις ημέρες των γιορτών πιθανότα τα ξεχάσατε. Καλό είναι λοιπόν να τα επανεντάξετε στο διαιτολόγιο σας. Προσθέτουν γεύση, δεν έχουν πολλές θερμίδες, είναι καλές πηγές θρεπτικών συστατικών, περιέχουν αρκετό νερό . Συνοδεψτε τα κυρίως γεύματα σας με σαλάτες, διότι σας προσφέρουν φυτικές ίνες και κορεσμό !
5. Περιορίστε το αλάτι.
Περιορίστε τη χρήση του στη μαγειρική, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβαστετε τις ετικέτες τροφίμων και αποφύγετε επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα.
6. Επιλέξτε απλά και εύπεπτα τρόφιμα
Το γαστρεντερικό σύστημα μετά τις γιορτές του Πάσχα, είναι διαταραγμένο.Επιλέξτε τροφές απλά μαγειρεμένες και εύπεπτες.Αποφύγετε το νερό κατά την διάρκεια των γευμάτων, γιατί αραιώνει τα γαστρικά υγρά και καθυστερεί την διαδικασία της πέψης.
Πηγή

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More